Uitleveringen/overleveringen

Strafzaken kunnen ook een internationaal element bevatten. U kunt als niet-Nederlander bijvoorbeeld in Nederland worden berecht en uw straf in Nederland moeten uitzitten. Anderzijds kunt u als Nederlander in het buitenland worden berecht. In veel gevallen kunt u dan een verzoek indienen om in Nederland uw straf te mogen uitzitten. Om iemand te mogen berechten of af te straffen kunnen staten ook andere staten verzoeken tot het uitleveren of overleveren van een verdachte. In dit kader spreekt men van ‘overlevering’ wanneer dit binnen de Europese Unie plaatsvindt en van ‘uitlevering’ wanneer dit tussen Nederland en een land buiten de Europese Unie plaatsvindt.

Specialistisch rechtsgebied

Uit- en overleveringszaken maken onderdeel uit van een zeer specialistisch rechtsgebied. Weinig advocaten houden zich daar intensief mee bezig. De advocaten van Seebregts & Saey Strafrechtadvocaten hebben ruime ervaring met uit- en overleveringszaken.

U kunt voor Uitleveringen (o.a. Amerika) terecht bij onderstaande advocaten:

Mr. M.C. Levy

Mirjam Levy heeft voordat zij in dienst trad bij Seebregts en Saey, ervaring opgedaan bij het Joegoslavië tribunaal in Den Haag, de Nederlandse delegatie bij de Verenigde Naties in New York en de rechtbank in Rotterdam.

Mr. B.J. Polman

Ben heeft een aantal spraakmakende zaken op zijn naam staan en heeft veel ervaring in zowel commune strafzaken als het internationale strafrecht.

Mr. C.A. Purperhart

Charmaine heeft een algemene strafpraktijk met bijzondere aandacht voor geweldsdelicten, harddrugs (invoer/uitvoer) en terrorisme.